Belajar Bahasa Inggeris boleh berfungsi sebagai pembelajaran yang lain baru bahasa. Kebenarannya adalah seberapa baik anda mempelajari bahasa Inggeris bergantung pada minat anda dan jumlah tenaga yang anda gunakan. Ini tidak bermaksud belajar bahasa Inggeris menuntut komitmen yang tinggi. Terdapat beberapa perkara asas yang dapat anda lakukan untuk meningkatkan pegangan bahasa anda. Keteraturan dalam tugas-tugas ini memberi anda kenalan yang baik dengan bahasa dan seterusnya anda akan dewasa dengan mahir memanipulasi bahasa.

Dapatkan Tutor jika boleh

http://www.myenglishisgood.info/wp-content/uploads/2017/07/Ahmed1.jpg

Belajar bahasa sendiri boleh menjadi perjalanan jauh di hadapan. Tetapi jarak yang baik dari jarak ini dipotong ketika anda mempelajarinya di syarikat pendidikan seorang tutor. Orang seperti itu akan dengan senang hati mengatasi sudut pandang dan inti bahasa. Kenyataan bahawa anda membaca catatan blog ini menunjukkan bahawa anda sudah berada di tangan tutor bahasa Inggeris yang cekap.

Baca sebanyak mungkin buku

http://www.myenglishisgood.info/wp-content/uploads/2017/07/Ahmed2.jpg

Inilah sedikit lagi kerja untuk anda. Mengikuti kesusasteraan Inggeris dengan kelebihannya. Baca beberapa bahasa Inggeris apabila anda boleh. Membaca banyak membantu memperbaiki bahasa Inggeris anda. Ia berfungsi secara meluas di bidang bahasa Inggeris anda seperti ejaan anda, pemahaman kosa kata anda, pada dasarnya tatabahasa anda. Beberapa buku yang dapat membantu anda belajar bahasa Inggeris secara strategik. Kami mempunyai orang-orang seperti The Wind in the Willows oleh Kenneth Grahame, Animal Farm oleh George Orwell. Hati-hati dengan catatan blog seterusnya, kami akan merangkumi buku-buku ini secara mendalam.

Jangan pernah takut untuk bertutur dalam Bahasa Inggeris

http://www.myenglishisgood.info/wp-content/uploads/2017/07/Ahmed3.jpg

Adakah anda takut untuk bertutur dalam Bahasa Inggeris

Ya, jangan pernah enggan bertutur dalam bahasa Inggeris yang anda pelajari selama ini. Anda tidak boleh sempurna sebelum mula berkomunikasi dalam bahasa Inggeris dan bukan syarat ketat bahawa anda mesti mula bertutur dalam bahasa Inggeris sahaja. Secara beransur-ansur jalankan kurva pembelajaran anda, buat kesilapan dan belajar. Perkara yang baik adalah semakin banyak anda bertutur dalam bahasa Inggeris tanpa mengira kesilapan anda, semakin banyak anda cenderung untuk membiasakan diri dengan mengenali dasar-dasar bahasa yang lebih mendalam. Salah satu rahsia adalah cuba masuk ke perbualan dalam bahasa Inggeris sebanyak mungkin. Ini tidak bermaksud anda cuba menunjukkan betapa baiknya anda, atau cuba bersikap buruk dengan betapa berbahasa Inggeris anda. Semakin banyak anda bercakap, semakin banyak di dalam diri anda yang menjadi saraf yang menghubungkan bahasa.

Akhir sekali anda boleh mencuba filem Inggeris

http://www.myenglishisgood.info/wp-content/uploads/2017/07/Ahmed4.jpg

Filem Inggeris sangat membantu dalam meningkatkan bahasa Inggeris anda. Anda boleh memilih filem menarik yang sesuai dengan filem anda. Ini akan menjadi tambahan besar jika filem ini mempunyai sari kata. Kemudian mengalir bersama filem. Selain itu, filem membantu anda dengan sebutan yang betul, terutamanya 'bagaimana sesuatu dikatakan'. Anda boleh menonton satu filem berulang-ulang, katakan satu dengan sari kata. Caranya ialah semakin anda menonton filem itu, semakin santai anda menontonnya kerana kini kurang menyeronokkan dan dapat diramalkan. Ini sekarang akan menghilangkan kegelisahan dan kegembiraan secara positif, memberi anda ketenangan yang cukup untuk fokus mempelajari kata-kata dengan betul. 

Setakat ini langkah-langkah ini akan membantu anda meningkatkan bahasa Inggeris anda. Ingat, ini bukan perjalanan hanya sehari. Ia agak bertahap dan prosedur. Jangan terlalu memaksakan diri, belajar dengan perlahan mengikut kehendak anda sendiri. Kami akan benar-benar cinta untuk mendengar anda bercakap Bahasa Inggeris Queens.