Tentang kita

Pengajaran Bahasa Inggeris adalah perniagaan kami Sejak 1962

Bahasa Inggeris adalah bahasa yang paling dikaji di dunia. Dan anda akan ke langkah ke dalam peranan pelajar dan muncul sebagai individu yang lebih yakin. Biar saya mulakan dengan menjelaskan mengapa ia telah menjadi begitu penting untuk mahir dalam bahasa Inggeris.

Fasih percuma bertulis kemahiran berbicara dan kesilapan bahasa Inggeris sudah pasti memainkan peranan yang besar dalam kejayaan orang lain. Mengapa sesetengah orang berubah menjadi conversationalists yang sangat baik dan penulis yang lebih baik? Bertutur dan menulis Bahasa Inggeris yang betul bukanlah sesuatu yang datang secara semulajadi. Untuk menjadi-cakap yang berjaya, dan seorang penulis yang baik, seseorang itu harus telah belajar kemahiran dan mempunyai pengetahuan tentang prinsip-prinsip dan teknik-teknik.

Bahasa Inggeris adalah bahasa Universal. Bahasa Inggeris adalah meluas dan bahasa yang mempunyai penonton global yang besar. Lihatlah di sekeliling anda dan anda akan melihat bahawa bahasa Inggeris menduduki status utama sebagai bahasa pilihan komunikasi dalam harfiah setiap aspek kehidupan.

Sedikit lebih daripada satu bilion orang di seluruh dunia berbahasa Inggeris, ada yang pertama dan lain-lain mereka sebagai bahasa kedua mereka. Ia adalah bahasa asing pilihan di negara-negara berbahasa paling bukan Inggeris.

Bagaimana dua pelancong dari negara-negara bukan berbahasa Inggeris yang berbeza berkomunikasi antara satu sama lain? Apakah bahasa perniagaan dan internet? Bagaimana negara kelakuan komunikasi antara satu sama lain? Melalui bahasa Inggeris, sudah tentu.

Ia adalah unsur biasa yang menyatukan khalayak global. Walaupun talian anda kerja mungkin tidak memerlukan anda menjadi seorang pakar English speaker, anda tidak mungkin mengabaikan bahasa sama sekali. Dari papan iklan, pasar raya, televisyen, buku dan internet – Bahasa Inggeris mana-mana.

Kita hidup dalam dunia global dan anda boleh ketinggalan banyak pengalaman jika anda ambil peduli untuk belajar bahasa Inggeris. Kajian menunjukkan bahawa orang-orang yang berbahasa Inggeris dengan lancar mendapatkan pekerjaan yang lebih baik membayar dan menikmati mobiliti sosial yang lebih tinggi daripada rakan-rakan yang bukan bertutur dalam bahasa Inggeris mereka.